Стало відомо, що не вся зелень у горщиках, згідно з тибетським вченням феншуй, однаково гарна для сімейного гніздечка.

Експерти феншуй, як правило, дуже позитивно ставляться до домашньої зелені.

"Немає нічого кращого для залучення позитивної енергії, ніж кімнатні рослини", - кажуть вони і додають, що квіти мають бути правильними, щоб енергія була позитивною.

Так, наприклад, вважається, що кактус та інші колючі рослини створюють напруженість в атмосфері, залучають до будинку негатив і навіть самі генерують погану енергію, змушуючи людей почуватися насторожено. Вся справа в листі. Феншуй стверджує, що чим вони більші, тим позитивніша енергія, яку виробляє рослина. А у кактуса листя немає взагалі, одні голки - звідси і дискомфорт, який створюють ці невибагливі й загалом симпатичні рослини.

А ще існують рослини, які виділяють настільки сильні токсини, що становлять небезпеку для людини.

Аглаонема. Якщо вдома є ця рослина, краще подбати про те, щоб до неї не могли дістатись ні діти, ні тварини. У стеблах та ягодах аглаонеми міститься отруйна речовина, яка може викликати алергію та роз'їдати слизові оболонки.

азалія. Відомо, що потрапляння її соку всередину викликає печію, нудоту та діарею. Якщо вчасно не надано медичну допомогу, є небезпека порушення роботи серцево-судинної та нервової систем.

Дифенбахія. У рослини досить їдкий сік. Він, потрапляючи до організму, як негативно б'є по травній системі, а й утрудняє дихання. Потрапивши на шкіру, він може спричинити опік.

Цикламен. Дуже красива рослина, але теж таїть у собі небезпеку: сік стебел і коренів цикламена подразнює слизові оболонки, викликає набряки та болі в горлі, а також може ускладнювати дихання.

Фікус. Існують небезпечні види з м'ясистим листям, у яких багато соку. Потрапивши на шкіру, він може викликати роздратування та набряк. Якщо сік потрапляє всередину, розвивається запаморочення, нудота та утруднення дихання.

Читайте також:

Так ваша орхідея ще ніколи не цвіла: що потрібно зробити, щоб рослина була обліплена квітками

Їх називають "чарівними": які рослини приносять у дім достаток, мир та удачу

Допоможе звичайна вівсянка: як змусити кімнатні рослини пишно цвісти та рости