У селі Гроза завершили роботи на місці влучення російської ракети "Іскандер". Ця терористична атака російських військових за с. Гроза в Харківській області 5 жовтня стала найкривавішим злочином росіян за кількістю жертв у 2023 році в Україні та найбільшим за весь час повномасштабного вторгнення у Харківській області.

Шестеро поранених і п'ятдесят один загиблий – такий результат ракетної атаки росіян по місцевому кафе-магазину. Одинадцять фрагментів тіл, зокрема дрібних, відправили на експертизу вчора. Віддалені сьогодні залишки тіл також будуть досліджені з використанням ДНК-лабораторій.

Четверо мешканців Грози зникли безвісти, серед них двоє дітей. Чи стали вони жертвами ракетного удару, поки невідомо. Ця інформація буде оприлюднена після закінчення ДНК-аналізів.

Про це повідомив начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

Вже відомо, що загиблих внаслідок удару "Іскандером" ховатимуть на двох цвинтарях, заявив начальник Шевченківської селищної військової адміністрації Сергій Старіков. За його словами, на поминках перебували 57 місцевих мешканців та людей сусіднього Шевченка.

До речі, коли служби закінчували свої роботи, коли тіла загиблих вже були заховані у спеціальні мішки для подальшого транспортування, ідентифікації та подальших процесів, в одному із "пакетів" задзвонив телефон із піснею "Червона калина" Андрія Хлівнюка. Саме ця пісня стала одним із символів опору українського народу російським загарбникам.

Свідками цього стали журналісти "24 канали".

На жаль, цей дзвінок залишився без відповіді і навіть збити його не можна було, тому що екран був розбитий.

"Господи, який жах, за що людям таке горе. Невже це ніколи не скінчиться", - пишуть українці у соцмережах.

На інше відео потрапили телефони загиблих мешканців села, на які також хтось дзвонив.

Читайте також:

Незалежно від обсягу споживання: названо нові тарифи на електроенергію. Готуйте свої заощадження

"Війна буде довгою": українцям озвучили жахливий прогноз. Цьому не видно кінця та краю

Центр Харкова у вогні: нічна атака рашистів позбавила життя 10-річної дитини