Стало выдомо, що в Україні підвищать пенсії для тих, хто отримує мінімальну, максимальну виплату, а також доплати за понаднормовий стаж.

Йдеться про тих, хто отримує мінімальну, максимальну виплату, а також доплати за стаж понаднормового. Крім того, орієнтовно в березні 2024 року також відбудеться "осучаснення" пенсій.

В Україні сотні тисяч пенсіонерів отримують виплати, розмір яких наближається до мінімальної. На даний момент цей показник 2093 грн, а з нового року – 2361 грн. Мінімальну пенсію отримують українці, які мають невисокий стаж або ж мали невелику офіційну зарплату.

Ті, хто отримує надбавку до пенсії за стаж. В Україні чинне законодавство передбачає надбавку за кожен місяць роботи понаднормового стажу. Потрібний показник для жінок становить 30 років стажу, а для чоловіків – 35 років. За кожен додатковий рік стажу пенсію збільшують на 1% прожиткового мінімуму (на даний момент цей показник становить 20,93 грн, а з 2024 року – 23,61 грн).

Ті, хто отримує максимальну пенсію. Найбільшу надбавку отримають ті українці, які вийшли на заслужений відпочинок за особливими правилами. Найчастіше це військовослужбовці і ті українці, які отримували високі білі зарплати. Максимальний розмір пенсії становить 10 прожиткових мінімумів (зараз це 20 930 грн, а з 2024 року – 23 610 грн).

Читайте також:

Вводитимуться спеціальні бали: українцям розповіли, як почнуть нараховувати пенсії

Вас обов'язково перевірять: що потрібно знати про перекази на картки та до чого готуватися

Пенсію можуть скоротити відразу на 50%: кого це торкнеться і чого очікувати