У Міністерстві аграрної політики та продовольства повідомили, що ціни на сільськогосподарську землю у трьох областях України зросли.

Докладніше про те, що українцям назвали ціни ділянок у регіонах, інформує today.ua.

Згідно з офіційними даними, найвища вартість землі спостерігається у Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській областях. В останній з них ціна сягає майже 2000 доларів за гектар.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України з цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Денис Башлик зазначив, що це свідчить про наявність попиту на землю та демонструє динамічний рух цін. У той же час слід зазначити, що загальна вартість землі збільшується не в усіх регіонах країни. Наприклад, на Львівщині ціни піднялися до 1450 доларів за гектар, а на Тернопільщині – до 1400 доларів.

Денис Башлик також розповів про другий етап земельної реформи, який розпочнеться у січні 2024 року. Він наголосив, що на цьому етапі ринок землі буде відкритий для юридичних осіб, проте купувати землю зможуть лише українці. Для зміни доступу іноземцям знадобиться проведення всеукраїнського референдуму.

Башлик наголосив, що з появою можливості придбати землю юридичним особам, які бажають розвивати довгострокові інвестиційні проєкти, ціни можуть продовжити зростати. Тому зараз люди обережно підходять до використання землі, розуміючи, що це нерухомий актив, здатний принести їм додатковий дохід.

Читайте також:

Готуємося до подорожчання важливого продукту: без нього не обходиться жодна господиня

Вистачить лише на хліб та консерви: кому уріжуть пенсії одразу на 20%. Роз'яснення

Будьте готові до великих проблем: в Україні почали відключати газ у багатоповерхівках. Що потрібно знати