За даними слідства, військовослужбовець районного ТЦК та СП за гроші знімав із військового обліку чоловіків призовного віку. Основними клієнтами були місцеві народні обранці та їхні родичі.

Як зазначають у ГБР, за 12 тисяч доларів чоловікам вигадували діагнози та готували відповідні документи про непридатність для військової служби. Це дозволяло безперешкодно знімати чоловіків із військового обліку.

"Клієнтів" підшукувала знайома працівника ТЦК - начальниця одного з управлінь органів місцевого самоврядування Одеської області. Також вона відповідала за розрахунок та бухгалтерію, повідомляють правоохоронці.

Слідство задокументувало щонайменше 10 випадків, коли депутатам та їхнім родичам «допомогли» стати непридатними для військової служби.

5 жовтня працівники ДБР затримали чиновницю та співробітника ТЦК під час отримання 12 тисяч доларів від чергового «клієнта».

Затриманим вже повідомили про підозру щодо отримання посадовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

Тепер вирішується питання про обрання запобіжного заходу та усунення їх з посади.

Також правоохоронці заявили, що встановлюють інших причетних до правочину серед посадових осіб Одеського РТЦК та СП.

Читайте також: