У період осені та зими очікується зростання кількості дронів-камікадзе, які Росія може використати проти України, атакуючи мирні міста та об'єкти інфраструктури.

Інформацію про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на виступ спікера Повітряних сил ЗСУ, Юрія Ігната, в рамках телемарафону.

Юрій Ігнат уточнив, що зараз спостерігається збільшення застосування безпілотних літальних апаратів "Шахед". Лише за минулий місяць Росія задіяла понад 500 дронів військового призначення в Україні.

"За 6 місяців минулого опалювального сезону було використано проти України понад 1000 "шахедів". А ми вже маємо півтисячі всього за один місяць", - наголосив спікер.

Незважаючи на зростаючу загрозу, українські військові та правоохоронні структури залишаються насторожі та готові ефективно впоратися з загрозою дронів-камікадзе та захистити інтереси та безпеку України та її громадян.

Варто зазначити, що Росія розпочала власне виробництво "Шахедів", які росіяни перейменують на "Герань", а тому збільшення кількості бойових одиниць буде суттєвим, а отже кожній українській родині варто бути готовою до блекаутів та масованих атак дронів.

Читайте також:

Невже можна буде спати ночами? Що відомо про додаткову ППО для України та для закриття неба

Вже розбиваються одразу на 15 груп: у Повітряних силах розповіли про масові нальоти Шахедів

Розкрито таємний наказ Путіна: ПВК "Вагнер" буде повністю поховано, вже готують могили