Погода в Україні протягом тижня з 9 до 15 жовтня буде досить холодною. Найхолодніше буде на початку тижня – по всій території нашої держави очікуються заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі. Подекуди температура опускатиметься до -5 градусів.

Наприклад, у понеділок, 9 жовтня, в Україні очікується мінлива хмарність та зниження температури до +8°...+13°С. По всій території оголошено жовтий рівень небезпеки через сильні пориви вітру. Так, протягом усього дня, 9 жовтня, у Києві очікуються сильні пориви вітру 15-20 м/с.

Крім того, у понеділок уночі на крайньому півдні невеликий дощ, вдень на Закарпатті та Прикарпатті помірні дощі (у Карпатах із мокрим снігом), на решті території без опадів. Температура вночі 1-6°С, на поверхні ґрунту в Карпатах заморозки 0-5°С, удень 6-11°С; у південній частині вночі +3-8°С, вдень +11-16°С. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, в Україні, вдень, крім західних областей, пориви 15-20 м/с.

Але ближче до кінця тижня стовпчики термометрів трохи піднімуться нагору. Таким прогнозом погоди на тиждень поділився метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog .

Він зазначив, що протягом тижня на українців очікує контрастна погода і всі відчують коливання температури повітря та атмосферного тиску.

"У першій половині нового робочого тижня погодні умови в Україні формуватимуться під впливом глибокої висотної улоговини з півночі та холодної повітряної маси арктичного походження. З цієї причини буде досить вітряно та холодно, особливо вночі", – зазначив метеоролог.

За його словами, з середини тижня температура повітря підвищуватиметься, а вітер поступово послаблюватиметься. Короткочасні дощі йтимуться у західних, північних областях та місцями у південній половині країни.

Нагадаємо, що 8 жовтня 2023 року в Україні випав перший сніг. Це сталося на одній із найвищих вершин Карпат, між Івано-Франківською та Закарпатською областями.

Так, за словами мандрівниці Lesia Cherniatowich , сніг випав у Карпатах на горі Піп Іван на висоті 2028 м над рівнем моря. Дівчина розповіла, що вранці 8 жовтня там йшов дощ, але вже о 13.30 гору почало засипати першим снігом.

На сторінці Чорногорського гірського пошуково-рятувального посту повідомляли, що вранці на горі Піп Іван Чорногорський був туман та дощ. Тоді температура повітря становила 1 градус тепла. Вітер був не дуже сильний – 8 м/с.

Читайте також:

Остерігайтеся неприємностей у дорозі: чому в дощ можуть погано працювати гальма

Відомий екстрасенс розповів, коли чекати на перемогу України

Не стало відомого музиканта, який запам'ятався всім по групі "Руки вгору". Його знайшли у під'їзді

Перевіряйте здачу у магазинах: українцям масово видають на касах фальшиві гривні. Як визначити підробку