В Україні було внесено зміни до правил виплат безробітним цього місяця. Згідно з новими правилами, допомога для безробітних громадян буде підвищена на 500 гривень.

Інформація про нові правила була надана у постанові Фонду, зареєстрованій у Мін'юстиції України, повідомляє Обозреватель.

Тепер мінімальна сума допомоги з безробіття становить 1,5 тисячі гривень, порівняно з попередньою сумою в 1 тисячу гривень.

Також, згідно з постановою № 60 від 14 вересня 2023 року, біженцям у країні виплачуватиметься допомога у розмірі 2,5 тисячі гривень. Допомога у розмірі 1,5 тисячі гривень призначатиметься громадянам, які не мають стажу у страховій системі або працювали менш як 7 місяців за останній рік.

Виплати допомоги у розмірі 2,5 тисячі гривень будуть здійснюватися українцям, які прийняті на облік безробітних, але не надали необхідні документи для набуття статусу безробітного. Це також стосується громадян, переселенців, які перебувають на тимчасово окупованих або активно бойових територіях, які не мають необхідних документів, але відомості про них містяться в державних реєстрах.

Максимальна сума виплат допомоги з безробіття залишається без змін і відповідає рівню мінімальної заробітної плати в Україні, що становить 6,7 тисячі гривень.

Читайте також:

Українцям розповіли, що буде найближчим часом із курсом долара в обмінниках

Грошей ви більше не побачите: хто залишиться без допомоги на оплату комунальних послуг

Можна отримати 53 тисячі за півроку: українцям із маленькими доходами виплатять допомогу