Hyser розповість, навіщо досвідчені господарки кладуть губки в пральну машину. Виявляється, поролонова губка в пральній машині вміє творити чудеса!

Справа в тому, що не кожну тканину можна прокип'ятити або застирати відбілювачем, щоб позбутися плям. Навіть засіб для виведення плям не завжди може допомогти. Однак використовувати губку при запуску прання буде ефективним методом боротьби з плямами.

Крім того, досить часто в барабані пральної машинки після безлічі прань накопичуються волосся, бруд та інші неприємні елементи. Поклавши губку для миття посуду в барабан, можна позбавити одяг шерсті свійських тварин.

Як губка допомагає при пранні

Перед тим, як покласти поролонову губку в пральну машинку, зніміть абразивний шар, тому що він сильно кришиться. Тому мочалки в цьому плані більш практичні.

До речі, краще класти одразу 2-3 губки та бажано нові.

Як же губка працює:

  • збирає він шерсть і дрібне сміття;
  • економить порошок та інші миючі засоби. Завдяки тому, що губка, намокаючи і стаючи важкою, активно збиває порошок у піну;
  • частково відбиває бруд, допомагаючи боротися із плямами на речах;
  • здатна збити катишки з деяких тканин.

А після прання ви прибираєте з поверхні губки все, що налипло, обполіскує і використовуєте на свій розсуд.

Також можна кидати в пральну та силіконову губку.

Як використовувати губку при пранні

Перш ніж запустити машинку, покладіть у барабан губки та мочалки. Виставте потрібний режим. Коли основне прання закінчиться, вийміть губи з машини. Для цього поставте прання на паузу, коли в барабані немає води, а потім запускайте режим полоскання і віджимання.

Очистіть губки та мочалки від усього, що на них зібралося для подальшого використання. Особливо буде ефективний такий спосіб при пранні джинсів та верхнього одягу.

Читайте також:

Чому насправді режим швидкого прання дуже шкідливий і чим ви ризикуєте

Що можна зробити, щоб пральна машина не стрибала під час віджимання білизни

Куди в пральній машині постійно пропадає одна шкарпетка. Багато хто не знав

Буде як нова. Як почистити пральну машину від плісняви, накипу, бруду та неприємного запаху