Кожна дівчина мріє про пишне, густе, сяюче волосся. Наша порада почати рухатися до заповітної мрії з перегляду раціону харчування, адже бездоганний зовнішній вигляд локонів починається саме з нього.

Кожній жінці потрібно знати, що волосся складається з кератину та білкової структури. При цьому волосся не є життєво важливим органом і при неповноцінному харчуванні, а також нестачі мікронутрієнтів організм не виділить матеріали на їхнє будівництво в першу чергу. Так, при дефіциті білка збільшується ламкість, з'являються кінці, що січуться, підвищується пористість волосся, вони легше позбавляються природного захисту від пошкоджень.

Отже, лідирує у ТОП-8 для волосся червоне м'ясо : яловичина, телятина чи баранина. Нестача заліза в організмі негативно впливає на доставку кисню до органів, що, у свою чергу, відразу ж позначається на стані шевелюри.

Перепелині яйця суттєво обганяють звичні курячі за вмістом корисних елементів. Включіть їх у раціон, і ви дуже швидко помітите, як волосся і нігті від цього виграють.

Сир - безцінний джерело кальцію, так необхідного волоссю. Найкраще їсти його на сніданок, так кальцій краще засвоюватиметься.

Гранат містить купу вітамінів, а також бере активну участь у засвоєнні заліза і кальцію організмом. Щоб відновити пошкоджене волосся, досить час від часу включати гранат у свій раціон. За добу лікарі рекомендують з'їдати до 250 г м'якоті фрукта або випивати до 300 мл соку.

Однак будьте обережні — активні кислоти, на які також багатий гранат, можуть пошкодити зубну емаль.

Насіння льону , багате на вміст міді і цинку, можна додавати, наприклад в кашу. І смачно, і корисно.

Морква - цінне джерело каротиноїдів, пігментів, які створюють природний захист від ультрафіолету, покращують стан шкіри та живлення клітин. Під впливом цих речовин волосся набуває природного блиску, стає менш ламким і сухим.

Печінка багата на вміст В12, біотину та інших вітамінів групи В, які відіграють важливу роль у клітинному метаболізмі. Вони запобігають розсіченню та сухості волосся, відповідають за природний блиск.

Для того, щоб кератин міцно тримався у стрижні волосся, важливі ліпіди, що обволікають волосся. Оливкова олія - ​​чудове джерело поліненасичених жирних кислот. Вони стимулюють обмінні процеси, покращуючи харчування шкіри голови.

Всього 2 столові ложки олії здатні за місяць поліпшити стан волосся, зробити його міцнішим і блискучим. Олією можна заправляти салати або каші.
Читайте також:

Не будуть гірчити і псуватись: як і де правильно зберігати волоські горіхи

Ви будете здивовані: як часто потрібно мити голову, щоб не випадало волосся

Лак для волосся творить дива: як насправді потрібно правильно прати тюль та штори