Через повномасштабне вторгнення та воєнний стан в Україні продовжує діяти комендантська година. У кожній окремій області його тривалість відрізняється. Так, наприклад, у Запорізькій та Кіровоградській областях з 23:00 до 5:00, а у Хмельницькій та Тернопільській – з 00:00 до 5:00. Введення комендантської години необхідне для того, щоб правоохоронці та військові мали змогу забезпечувати безпеку та порядок у тому чи іншому регіоні. Ось тільки не всі розуміють необхідність цих заходів.

І справді, нещодавно стало відомо, що незважаючи на встановлені на період військового стану обмеження, один із закладів Києва працював з порушенням комендантської години, ще й реалізував відвідувачам алкоголь у заборонений час.

І ось Міністерство внутрішніх справ України запропонувало встановити відповідальність для закладів, які порушують комендантську годину. Про це повідомили у МВС.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко зазначив, що законопроектом передбачено внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності власників суб'єктів господарювання та фізичних осіб-підприємців за роботу, зокрема, нічних закладів, ресторанів під час комендантської години.

“Ми пропонуємо законодавцям розглянути наші пропозиції та встановити штрафи за роботу таких закладів . 680 тисяч гривень Наголошую, що це стосуватиметься адміністративного покарання саме власників суб'єктів господарювання та фізичних осіб підприємців. Думаю, що найближчим часом Верховна Рада такі пропозиції розгляне", - заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко .

Верховна рада, за словами Клименка, розгляне ці пропозиції найближчим часом.

Міністр також повідомив, що проводиться службова перевірка щодо поліцейських, які ігнорували роботу закладу Boho Safari під час комендантської години.

Цей заклад "замаскував свою роботу".

"За зовнішніми ознаками і не скажеш, що ресторан працює: у вікнах темно, музики немає. Пропускають клієнтів приховано за попереднім записом. У поліцейських немає підстав вломитися всередину. Для цього потрібна санкція суду", - зазначив Клименко.

Щоправда, після розголосу ситуації правоохоронці таки навідалися до київського клубу та склали адмінпротокол.

Читайте також: