Стало відомо, деякі кімнатні рослини можуть стати справжніми ворогами мешканцям будинку.

Плющ

Плющ називають чи не головним ворогом домочадців.

Адже були часи, коли плющ був символом відданості, а також талісманом усіх незаміжніх дівчат. Так, раніше вважалося, що саме плющ допомагав жінкам успішно вийти заміж, притягуючи багатих і сильних чоловіків.

Сьогодні ж на пострадянських територіях поширена думка, що плющ притягує у життя одні нещастя. Більше того, рослина вже давно заслужила погану славу "енергетичного вампіра", оскільки здатна витягувати у мешканців будинку життєві сили. Вважається також, що плющ негативно впливає на чоловіків, підштовхуючи їх до розгульного життя та зрад.

фікус

У довоєнний час фікус вважався символом щастя та благополуччя. Цю рослину намагалися отримати практично все, тому що вона, за повір'ям, притягувала в будинок багатство та достаток.

Але після війни з'ясувалося, що у будинках, у які чоловіки повернулися з фронту, ніколи не було фікусів. З цього часу квітку почали називати "рослиною вдів". І зараз багато хто вважає, що ті жінки, які тримають удома фікус, дуже скоро можуть втратити коханого чоловіка.

Сансевієрія

Сансевієрія, або у народі "щучий хвіст", давно користується величезною популярністю. Але фахівці вважають, що приносити додому цю кімнатну рослину не варто. Адже вона має дуже сильну руйнівну енергетику, спрямовану на руйнування сімейного благополуччя.

Голова

Калли дуже тендітні і красиві, але їхня присутність у будинку приносить смуток, тому краще відмовитися від такої краси заради спокою. Крім того, вважається, що ці квіти притягують смерть - у деяких народів квітку прийнято приносити на цвинтар.

Діффенбахія

Багато хто чує про те, що листя диффенбахії має сік, який містить токсичні речовини, і тому при попаданні соку в організм може виникнути отруєння. Але це ще не все - рослина своєю присутністю здатна відібрати всі сили та здоров'я у домочадців.

Читайте також:

У будинку постійно водитимуться гроші: 5 кімнатних рослин, які приваблюють удачу

Вони обов'язково повинні бути в квартирі: названі рослини, що захищають будинок від зла та бід

Ви загробите свій город і клумбу: які рослини в жодному разі не можна удобрювати золою

Старовинний секрет: яку рослину потрібно тримати вдома, щоб більше не заводилися таргани та павуки