Для багатьох українців буде відкриттям, що часник має жіночі та чоловічі зубчики. Більше того, стало відомо, що рясність урожаю безпосередньо залежить від статі зубчиків часнику.

Так, зубчики жіночої статі мають круглі та об'ємні боки, а часточки чоловічої приналежності виглядають інакше. Вони більш витягнуті, вузькі та загострені кутами. За словами досвідчених городників, запорукою багатого врожаю можуть стати саме частини часнику жіночої статі, оскільки саме вони "гарантовано дають головки розміром з яблуко".

Вся справа в тому, що жіночі особини культури утворюються, в основному, на зовнішній стороні часнику, мають щільну шкірку і отримують у процесі росту та розвитку більшу кількість сонячних променів та поживних речовин. Вибір для посадки таких зубчиків гарантує отримання більш якісного та рясного врожаю.

Що ж до зубчиків чоловічої статі, то вони мають більш тонку оболонку. При цьому розташовуються вони, в більшості випадків, ближче до основи часникової головки і отримують значно менше живлення та світла. Тому садити такий матеріал не варто, тому що овочі виростуть слабкими і в невеликій кількості.

Таким чином експерти радять підготувати посадковий матеріал заздалегідь – спершу вибрати найбільші голівки, а потім відібрати з них жіночі зубчики.

"У них немає чітких граней, як у чоловічих зубчиків. Вони більш "пузаті", мають широку частину біля основи і вузьку в районі верхівки. Це і є жіночі зубчики. А чоловічі більш довгасті і схожі більше на стовпчики, ніж на яйце. наступного року вони дають дрібні голівки з такими ж дрібними зубчиками», – розповідають фахівці.

Читайте також:

Ви здивуєтеся такому врожаю: у чому треба замочити часник озимий. Секрет досвідчених городників

Ви загробите весь свій урожай: на місці яких культур ні в якому разі не можна садити часник

Не викидайте лушпиння від часнику: ось як воно допомагає зберегти врожай

Садимо озимий часник: 5 хитрощів, які забезпечать несподіваний урожай

Чому в троянд потрібно висаджувати часник: секрет, про який багато хто не знав