Всі українці знають, що День ангела (іменини) – це дата, в яку людина з'явилася на світ і їй приставляється ангел, який оберігає її, зберігає та молиться за неї перед Всевишнім. Імена даються на честь святих і великомучеників, відповідно іменинами вважається день пам'яті обраного святого.

Нагадаємо, що з 1 вересня 2023 року Православна Церква України перейшла на новий календар, у якому всі дати православних свят зрушено на 13 днів тому. Це також спричинило зміни в датах іменин.

Таким чином, сьогодні, 15 жовтня 2023 року день ангела (іменини) за новим календарем святкують: Опанас, Денис, Дмитро, Юхим, Іван, Лук'ян, Семен, Ян.

Іменини 15 жовтня 2023 року за старим календарем відзначають: Андрій, Борис, Василь, Георгій, Давид, Дмитро, Єгор, Іван, Костянтин, Михайло, Петро, ​​Степан, Теодор, Федір, Яків, Ян, Олександра, Ганна, Устіння, Юстина.

Що можна і не можна робити у свій День янгола

Ще за старих часів вірили, що під час Дня ангела не можна робити важку роботу, сваритися з рідними та близькими людьми. Цей день вважався одним із найсвітліших і енергетично сильних. До нього ставилися з великою обережністю, щоб не залучити злих сил і не нашкодити майбутньому.

У День ангела радять піти в храм і поставити свічку за здоров'я, подякувати своєму ангелу-охоронцю за те, що він оберігає від усіх негараздів. Попросити миру, любові та щастя у своєму житті.

Як правильно відзначити День ангела, щоб залучити удачу

Радять День ангела відзначити у скромній, тихій та дружній обстановці. Не можна шуміти, голосно вмикати музику. Ангел-охоронець не любить, коли довкола дуже сильно шумлять.

Може людину залишити і залишити наодинці зі своїми проблемами. Бажано провести цей день наодинці з природою та зі своїми думками.

За бажання запрошують родичів, на стіл ставлять солодощі. Необхідно поставити ще одну тарілку для свого ангела-охоронця. Так Вищі сили зрозуміють, що людина позитивно ставиться до свого захисника, і він допомагатиме у скрутну хвилину.

Як молитися своєму ангелу зберігачеві
Ангеле Божий, хранитель мій святий, на дотримання мені від Бога з небес даний! Ретельно благаю ти: ти мене просвіти, і від всякого зла збережи, до доброго діяння настави, і на шлях спасіння направи. Амінь. О святий Ангеле, хранитель і покровитель мій благий!