Морква – один із найпопулярніших овочів в Україні. Вона багата на вітаміни та мінерали, тому її корисно вживати в їжу цілий рік. І багато українських фермерів та городників вирощують моркву, щоб потім насолоджуватися вирощеним власноруч овочем цілий рік. Проте мало хто знає, як правильно зберігати моркву.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як зберегти моркву свіжою до кінця зими, читайте у нашому матеріалі.
Найкраще зберігати моркву в льоху чи підвалі, де температура підтримується лише на рівні 0-2 градусів Цельсія. Однак, якщо таких приміщень немає, овочі можна зберігати на балконі або коморі.
Традиційно моркву зберігають у ящиках, мішках чи пакетах. Однак при такому способі зберігання овочі можуть псуватися від перепадів температур та вологості.
Існує більш ефективний спосіб зберігання моркви, який дозволяє зберегти її свіжими та соковитими протягом усієї зими. Для цього необхідно використовувати емальовану каструлю.
Емальована каструля має наступні переваги для зберігання моркви:
- Вона не пропускає повітря і вологу, що перешкоджає псуванню овочів.
- Вона стійка до перепадів температур, тому морква не гнитиме при заморозках.
Як зберігати моркву в емальованій каструлі:
- Очистіть моркву від великих грудок землі.
- Складіть моркву в каструлю хвостиками донизу.
- Накрийте каструлю паперовою серветкою без візерунків.
- Закрийте кришку кришкою.
- Винесіть каструлю на балкон або в інше прохолодне приміщення.
Додаткові поради:
- Періодично перевіряйте моркву на предмет псування.
- Якщо температура на балконі або в коморі опуститься нижче нуля, перенесіть каструлю в тепліше місце.
При правильному зберіганні морква в емальованій каструлі може зберігатись до 6 місяців.
Читайте також:
Він не гнитиме і не проростатиме: як правильно зберігати цибулю, щоб вона була свіжою всю зиму
Як правильно зберігати мед, щоб він не зацукровався: не повторюйте цих помилок
Не викидайте лушпиння від часнику: ось як воно допомагає зберегти врожай
Ви дуже здивуєтеся: як за допомогою часникового лушпиння надовго зберегти помідори та огірки свіжими