Створення сонячної запальнички з порожньої консервної банки - корисна навичка виживання, яку можна використовувати, коли вам потрібно розпалити вогонь при обмежених ресурсах.

Матеріали, які вам знадобляться:

Порожня консервна банку.

Ложка.

Кроки виготовлення сонячної запальнички:

Якщо в консервній банці все ще є вміст, вилийте його в іншу ємність. Ви можете відкрити консервну банку без відчиняння, натиснувши на кришку круговими рухами.

Виберіть консервну банку з відносно нержавіючим зовнішнім виглядом та непошкодженим дном. Ви створите із нього увігнуте дзеркало, щоб концентрувати сонячне світло та розпалювати вогонь.

Щоб надати форму увігнутому дзеркалу, використовуйте тильну сторону ложки. На дні банки ви знайдете концентричні ребра жорсткості. Почніть з того, що помістіть тильну сторону ложки на невеликий виступ і обережно натисніть на нього великим пальцем, щоб розгладити.

Продовжуйте процес рівномірно, не надаючи сильного тиску, і поступово переходьте до наступних гребенів. Будьте обережні, не поспішайте і не залиште вм'ятини на банку.

Після утворення дзеркальної поверхні на дні банки зніміть з поверхні захисний лак. Зішкребати його можна краєм ложки, рухаючись уперед і назад від краю до центру дзеркала.

Приблизно за три хвилини на дні банки з'явиться дзеркальна поверхня.

Для розпалювання вогню краще використовувати шматочок чаги (сухий деревний гриб, який можна знайти на стовбурах беріз). Закріпіть його на кінці складеного навпіл стебла сухої трави.

Розташуйте увігнуте дзеркало до сонця і помістіть трут (чагу) перед ним у тій точці, де фокусується сонячне світло.

Коли чай спалахне, перекладіть її на пучок сухої трави і акуратно обмахуйте. Чага тлітиме, і в міру її горіння сусідні травинки спалахують, створюючи стійке полум'я.

Ця сонячна запальничка, зроблена своїми руками, може стати цінним інструментом для розпалювання пожежі в ситуаціях виживання, особливо коли вам потрібна альтернатива традиційним методам розпалювання вогню.

Читайте також:

“Життя продовжується, ним можна насолоджуватися навіть з протезом”. Як живе захисник після протезування у Вашингтоні

Вони там нікому й задарма не потрібні: у Польщі знайшли покинутий склад із новими "Ладами"

В Україну знову повертається тепло: де прогріє до +22