За словами Вазіри Мартазінової, завідувачки відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту, Україну може очікувати відносно м'яка та тепла зима зі змішаними опадами у вигляді мокрого снігу, снігу та дощу.

Про це пише «apostrophe»

"Всі похолодання будуть дуже короткочасними, дуже нестійкими, вони дуже швидко змінюватимуться і переходитимуть на вищі температури, нехай і незначні, практично обійдеться без особливих морозів – 0…+5 градусів у денний час", - сказала метеоролог.

Грудень 2023 року.

Погода в грудні, за прогнозами, буде м'якою та теплою для цієї пори року. У середині місяця може відбутися короткочасне різке похолодання зі зниженням температури до -15 градусів за Цельсієм, але воно буде короткочасним. Загальна картина передбачає коливання температури та невелику кількість опадів.

Новий 2024 рік.

Новий рік навряд чи буде сніжним чи морозним. Денна температура може бути трохи вище за нуль, а нічна близько 0°C або трохи нижче. Опади будуть мінімальними та можуть випасти у вигляді мокрого снігу.

Січень 2024 року.

Очікується, що в січні збережуться відносно помірні температури: денні максимуми варіюватимуться від 0 до +5 градусів за Цельсієм, а нічні мінімуми - від 0 до -5 градусів за Цельсієм. Снігопад очікується мінімальним, опади будуть обмеженими. У деякі холодні дні температура може ненадовго впасти до -7-10 градусів за Цельсієм.

Ці прогнози передбачають зиму з помірними температурами, обмеженою кількістю снігопадів та змінними погодними умовами в Україні. Важливо відзначити, що прогнози погоди можуть змінюватися, і рекомендується перевіряти оновлені прогнози з наближенням зими, щоб отримати найточнішу інформацію.

Читайте також:

Корисно та дуже смачно: рецепт гарбузового соку з апельсином на зиму

Жаль, що його не випускають: як міг би виглядати сучасний український позашляховик ЛуАЗ

Буде посуха на ділянці: які 3 види дерева в жодному разі не можна садити на дачі