В Україні спостерігається різке зростання цін на тепличні огірки. Як зазначається на 19 жовтня, комбінати та ринки продають огірки за ціною не більше 60-70 грн\кг, що означає приріст цін на 13% порівняно з цінами на кінець минулого тижня.

Про це повідомляє EastFruit .

Незабаром ця зміна вартості огірків, ймовірно, також позначиться на цінах у супермаркетах.

Чому так сталося? Є кілька факторів, що впливають на це зростання. Насамперед, пропозиція огірків скоротилася через завершення сезону для багатьох тепличних ферм, що означає, що огірків стало менше. У той же час, попит на цей овоч залишився на високому рівні, тому, коли пропозиція падає, ціни часто зростають.

Другим фактором, що впливає на зростання цін є відсутність конкуренції з боку турецьких огірків. Зазвичай, коли місцевому ринку представлені іноземні аналоги, це тисне ціни на місцеві товари. Але в даному випадку такої конкуренції немає, і це чинить додатковий тиск на ціни.

Важливо відзначити, що зростання цін може негативно вплинути на самих виробників огірків. Високі ціни можуть, зрештою, призвести до зниження попиту цей овоч, що може зашкодити фермерам і тепличним комбінатам.

В українських супермаркетах ціни на огірки також зростають. За даними моніторингу OBOZ.UA на 19 жовтня, середня ціна на тепличні огірки складає близько 63,42 грн\кг. Однак у різних мережах магазинів ціни можуть коливатися в межах 46,95 до 79,9 грн/кг.

Крім огірків, також ціна моркви в країні зростає. Це відбувається через рішення фермерів піднімати ціни на цей коренеплід, що, зрештою, позначиться на цінах роздрібного продажу. Таким чином, ситуація з цінами на овочі в Україні викликає певне занепокоєння та може вплинути на бюджети багатьох домогосподарств.

В Україні, незважаючи на зростання цін на огірки, є хороші новини: ціни на деякі продукти знижуються. Особливо це стосується овочів. Наприклад, морква стала на 37,3% дешевшою, ніж у серпні, і коштує 11,03 гривень за кілограм. Ціни на буряки впали майже на третину, а на цибулю - на більш ніж чверть. А ще у вересні вартість яблук та картоплі знизилася на 29,2% та 14,9% відповідно.

Також спостерігається зниження цін на інші продукти, включаючи гречку, пшеничну крупу, рис, олію, сметану, пастеризоване молоко та морожену рибу.

Читайте також:

Їй можна отруїтися: названо 3 способи, які допоможуть визначити небезпечну картоплю

П'ять важливих причин: за що вашу банківську картку можуть заблокувати. Роз'яснення

З'явилося важливе роз'яснення: чи можуть ФОП отримати відстрочку від мобілізації