Хліб

Чому хліб не зберігають у холодильнику – відповідь проста: хлібниця здатна підтримувати початкову м'якість і свіжість, холод сприяє непридатності борошняного: черствий батон та несмачна тверда випічка – прямий доказ.

Оливкова олія

Оптимальна температура для зберігання оливкової олії – від +12 до +16 градусів. При нижчій температурі масло затвердіє, а деякі його компоненти осядуть на дно білими пластівцями. Це тверді жири, які поступово зникнуть за кімнатної температури, але приємного все одно мало. Зовсім інше питання – якщо ви вирішите заморозити оливкову олію. У цьому випадку воно втратить запах, смак та абсолютно всі корисні властивості.

Цибуля

Репчаста цибуля, що залежала в холодильнику, стане м'якою, запліснявіє, а при надмірній волозі і без належної циркуляції повітря почне ще й підгнивати. Для тривалого зберігання йому потрібні повітря, постійна кімнатна температура і вологість приміщення від 60 до 70%.

Томати

Ароматні та соковиті плоди категорично заборонено розташовувати при морозі та волозі. Замість привабливого м'ясистого помідора в руках виявиться м'яка, смердюча і несмачна каша.

Ягоди

Традиція варити варення виникла через короткий термін зберігання нових дарів літа. Зібрані або куплені ягоди підлягають якнайшвидшому вживанню, або заморожуванню. Кавун займає багато місця і стрімко втрачає характеристики, за які його цінують і люблять. Нарізані шматочки - єдиний варіант розміщення, що на термін не повинен перевищувати 24 години.

Банани та екзотичні фрукти

Такі продукти швидше чорніють і виділяють гази, що прискорюють процес псування сусідів камерою. Харчова плівка та кімнатна температура дозволять продовжити на деякий час життя того, що не вдалося вжити за один раз.
Екзотичні фрукти не пристосовані до низьких температур і найкомфортніше розташовуються в теплі. Авокадо, наприклад, часто повинен дозрівати або зберігати звичайний стан. При зневажливому відношенні псується та віддає гіркотою.

Читайте також:

Голова буде ясна: названо 3 продукти, які допомагають позбутися похмілля

Швидко зіпсуються або згниють: які продукти не можна зберігати поряд один з одним

Продаються в будь-якому магазині: названо 8 продуктів, які захищають та відновлюють печінку.

Українців попередили про сильне зростання цін на продукти: що подорожчає насамперед