Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій визначила низку ключових рекомендацій для віруючих, чиї релігійні засади забороняють брати до рук зброю.

Про це пише «rbc»

Ці керівні принципи, які обговорювалися під час зустрічі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, стосуються підтримки пастирських та гуманітарних зусиль релігійних організацій щодо надання допомоги жертвам російської агресії.

Крім того, вони наголошують на активній ролі, яку духовенство, наприклад, капелани у сфері охорони здоров'я та армії, відіграє під час війни.

Важливим аспектом дискусії стала практична реалізація конституційного становища, що гарантує альтернативну (невійськову) службу особам, релігійні переконання яких дозволяють їм служити у збройних силах. Рада запропонувала, щоб замість того, щоб вдаватися до кримінального переслідування, віруючі, які не беруть участь у бойових діях, займалися діяльністю, що зміцнює обороноздатність країни, крім офіційної військової служби.

"Глави та представники конфесій обговорили з главою уряду низку практичних питань, які особливо актуальні в умовах воєнного стану. Насамперед, йшлося про сприяння душпастирській та соціально-гуманітарній діяльності релігійних організацій, спрямованої на надання допомоги постраждалим від російської агресії", - йдеться у повідомленні.

На зустрічі зібралися лідери та уповноважені представники різних релігійних конфесій України, наголосивши на їх колективній прихильності до вирішення складних питань, пов'язаних зі свободою віросповідання, служінням та державною обороною в контексті війни, що триває.

"Замість кримінального переслідування таких віруючих буде доцільно залучити їх до роботи щодо посилення обороноздатності держави за межами військових формувань", - заявили у раді.

Читайте також:

Щоб не спалахнула ваша машина: які пристрої ні в якому разі не можна підключати до прикурювача

Що робити, якщо вам почали нараховувати відсотки за борги за комуналку

Допоможе лушпиння цибулі: як правильно зберігати моркву на балконі, щоб він не псувалася до весни