Ніхто з військових експертів не заперечуватиме, що зараз на фронті найважливішою історією є Авдіївка. Ще б пак, Герасимов вже давно мріє надати Путіну велику гарну військову перемогу до висування його на черговий президентський термін, яке планується на кінець жовтня або на початок листопада. Ось тільки вже всі бачать, що російська військова операція із захоплення цього населеного пункту - передмістя Донецька стала найгучнішим розгромом збройних сил Росії за останній рік.

Здається, росіяни так прагнуть захопити Авдіївку будь-якою ціною, що навіть вдаються до хитрощів. Так, поблизу Авдіївки на Донеччині окупанти почали використовувати тактику "кротів" - щоб підібратися непомітно до позицій ЗСУ, вони риють тунелі.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Антон Коцуконь.

Він наголосив, що окупаційні війська РФ не залишають спроб оточити Авдіївку, навіть незважаючи на значні втрати.

"Копають тунелі ближче до наших позицій, по-перше, з метою маскування, а по-друге, щоби десь виринути ближче до наших позицій несподівано", - розповів спікер.

Нагадаємо, що, за словами глави Авдіївської ГВА Віталія Барабаша, росіяни встановили нову дату виходу на адміністративні кордони Донецької області - 31 грудня.

"Вони розуміють: якщо взяти висоту Авдіївки, то далі їм простіше дійти до Покровська, і так далі. Тому Авдіївка для них є вкрай важливою", - сказав Барабаш.

Читайте також:

ЗСУ показали росіянам, що таке сидіти без світла: подробиці потужних прильотів українських дронів до Росії

ППО буде ще потужнішим: Німеччина готує зимовий пакет допомоги для України. Що відомо

Армія Путіна зазнала п'ятиразових втрат: що відомо про потужний розгром