Кремль звинуватив військово-промисловий комплекс Білорусії у зриві поставок для російської армії та надання переваги Ірану. Повідомляється, що куратори Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) у Білорусі звинуватили місцевий ВПК у непоставці платної техніки для ЗС РФ.

Про це повідомляє «rbc»

У КДБ Білорусі надійшли коментарі щодо постачання продукції білоруського ВПК партнерам в Ірані, у тому числі модернізованих елементів реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), окремих запасних частин для безпілотних літальних апаратів (БПЛА), елементів автоматизованих систем управління військами та радіоелектронну протидію.

"У Білорусі куратори з ФСБ, які прикріплені до місцевого військово-промислового комплексу, звинувачують останній у зриві постачання оплаченої техніки для ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

Така ситуація викликала невдоволення у РФ, яка потребує тиску на керівників білоруських підприємств та перевірки з метою притягнення винних до відповідальності.

У доповіді передбачається, що Білорусь надає допомогу Росії у війні проти України, оскільки російська техніка увійшла до України з території Білорусі у лютому 2022 року, а російсько-білоруські навчання дозволили Москві зберегти свої війська у Білорусі.

"У РФ незадоволені такою пріоритетністю і вже вимагають почати тиск на керівників білоруських підприємств та почати перевірку, щоб притягнути до відповідальності причетних", - пише Центр нацопору.

Крім того, Білорусь пов'язують із присутністю на її території бойовиків Приватної військової компанії (ЧВК) Вагнера.

Читайте також:

Росія готується до чогось масштабного: у ніч на 24 жовтня потрібно бути дуже уважними

Пластика позначилася на мозку: ЗМІ стверджують, що Таїсія Повалій офіційно набула громадянства РФ

Нова афера з бензином: українських водіїв попередили про обман