Орхідеї - це гарні та ніжні квіти. Є більше 22 000 видів і, відповідно, вимоги догляду можуть змінюватись в залежності від типу. Тим не менш, є одне просте правило для підтримки здоров'я та відмінного виду квітки, незалежно від того, яка орхідея в наявності.

Стало відомо, що періодичне зрошення водою дозволить листям орхідеї завжди залишатися міцними та здоровими. Після зрошення горщик з орхідеєю необхідно помістити в широку ємність і щедро полити водою, залишивши рослину в такому положенні на 15 хвилин.

Після того, як орхідея "нап'ється води", її потрібно переставити в суху ємність, а воду, що залишилася в попередній, знову вилити в горщик.

"Цей метод допоможе змити солі та зберегти коріння орхідеї чистими, що дозволить краще вбирати добрива", - пояснили експерти.

Всім квітникарам слід знати, що коли є недолік в зрошенні, то листя орхідеї набувають зморщений і зів'ялий вигляд, коли вологи багато листя жовтіють, темніють і гниють коріння.

Вода для поливу повинна бути профільтрована або відстоятися, або перекип'яченою (м'яка вода), близько 25-30 градусів.

Вся справа в тому, що основна маса орхідей родом із тропіків, де вологість повітря велика. У свою чергу кімнатні рослини вважаються більш стійкими до сухого закритого повітря. Ці рослини вимагають хворої вологості, вона повинна бути близько 50% у світлу пору доби і 70% в нічний час, а влітку не більше 80%.

Якщо в квартирі вологість значно нижча, тоді слід зволожити повітря різними технічними пристроями або просто спеціальними вбудованими резервуарами з водою.

Читайте також:

Що потрібно зробити з орхідеєю восени, щоб вона почала цвісти ще пишніше

Ще не все втрачено: як реанімувати орхідею, якщо вона перетворилася на сухий пеньок

Про це знають не всі: куди поставити орхідею, щоб вона цвіла набагато пишніше