Хрін – це рослина, яка може стати нав'язливою проблемою, якщо не контролювати її поширення. Якщо ви припустите, щоб хрін виріс у вашому городі і залишите його без уваги всього на рік-два, ви зіткнетеся з важким завданням щодо його усунення. Тому не варто садити хрін там, де ви плануєте використовувати трактор або мотоблок для обробки ґрунту, тому що коріння хрону може поширитися і продовжувати зростати.

Якщо у вас вже є багато хріну на городі, то є кілька способів боротьби з ним. Ви можете спробувати пересадити хрін у контейнери, такі як бочки чи ящики. Наприклад, ви можете укопати стару ванну в землю, залишивши тільки верхній край над поверхнею, і посадити хрін у неї.

Ви також можете обгородити ділянку з хріном, вкопавши вглиб бортики, і закрити його металевими або пластиковими панелями, полікарбонатом, шифером або навіть дрібною сіткою. Головне, щоб це було досить глибоко, тому що коріння хрону може проникнути на велику глибину в ґрунт, навіть більш ніж на метр.

Після збирання та обробки хрону важливо ретельно знищити всі його залишки. Не кидайте їх у компост чи грядки. Якщо хрін все одно поширився городом, є два основні способи його видалення: механічний та хімічний.

Найкраще видаляти хрін із городу пізно восени або ранньою весною.

Механічне видалення має на увазі використання спеціальних вил, а не лопати, щоб витягти хрін із землі без розрізання його коріння на дрібні частки.

Інший механічний метод вимагає терпіння та акуратності. Ви повинні регулярно обрізати всю надземну частину хрону, як тільки вона з'являється. Це доведеться робити багаторазово протягом усього весняно-літнього сезону. Таким чином, хрін ослабне до осені і, мабуть, не переживе зиму. Ви також можете посипати верхівку хрону сіллю після обрізки, що також допоможе усунути його.

Ви можете накрити ділянку з хріном руберойдом і залишити її під нею до наступного року. Відсутність сонячного світла знищить зелену частину рослини, включаючи хрін.

Читайте також:

Орхідея цвістиме без зупинки: що потрібно робити з квіткою кожні 10 днів

Час поповнити запаси: в Україні рекордно впала ціна на популярну крупу

Росія готується до чогось масштабного: у ніч на 24 жовтня потрібно бути дуже уважними