Не існує точних наукових досліджень, скільки може прожити людина без їжі та води, проте приблизно відомо, що вже через 2 – 4 доби без води організм перестане функціонувати. При цьому одній дорослій людині необхідно на добу 3 літри питної води (включаючи з рідиною, що вживається з їжею) та 10-12 літрів для гігієни та приготування їжі. Щоправда, через війну може статися таке, що десь в Україні не буде водопостачання. Тому краще заздалегідь знати, де брати воду і як її знезаразити, щоб її можна було застосовувати в побуті.

Найпростіший, економічний та ефективний метод, який можна використовувати, коли доступ до інших методів очищення обмежений – це кип'ятіння .

Нагрійте воду на плиті або відкритому полум'ї, дочекайтеся, поки вона закипить, і продовжуйте кип'ятити не менше 5-10 хвилин. Чим довше кип'ятите, тим чистішим вона стає.

Через те, що кип'ятіння забрудненої води видаляє з рідини весь кисень, отримана очищена вода може виявитися безсмачною. Це невеликий недолік, який можна виправити, струсивши очищену воду.

Крім того, для покращення смаку в кожний літр питної води можна додати щіпку солі.

Фільтри для води з активованим вугіллям

Фільтри для води з активованим вугіллям мають високу поглинальну здатність і можуть ефективно видаляти з води хлор, пестициди, гербіциди та інші сполуки.

Вони можуть бути встановлені в глеки для води, насадки на кран або навіть безпосередньо в пляшку з водою. Фільтри з активованим вугіллям – доступний та екологічний варіант для очищення води в домашніх умовах.

Читайте також:

Їх досі плутають з іномарками: як виглядали унікальні радянські авто, випущені в одиничному екземплярі

Цю помилку роблять майже всі господині: названо 7 речей, які не можна зберігати в холодильнику

ППО буде ще потужнішим: Німеччина готує зимовий пакет допомоги для України. Що відомо