Всі знають, що наявність на животі великої кількості жиру не просто проблема, тому що вона виглядає погано. Фактично наявність жиру в черевній ділянці тісно пов'язана з такими захворюваннями, як діабет 2 типу та серцеві захворювання. Тому втрата жиру на животі має величезні переваги для здоров'я кожної людини. І 70% успіху – це здоровий раціон.

Кількість жиру на животі зазвичай оцінюється шляхом вимірювання кола навколо талії. Це легко зробити вдома за допомогою простої рулетки. Усі показники, які вищі за 102 см у чоловіків та 88 см у жінок, називають абдомінальним ожирінням.

Зарубіжні експерти назвали ключові продукти для прискореного схуднення.

Вибирайте червоні фрукти замість зелених

Дослідження доводять, що фрукти червоних відтінків допомагають швидше схуднути та позбутися жиру в ділянці живота. Це означає, що червоні яблука, персики, кавун, червоний виноград куди корисніший за фрукти зеленого відтінку, якими так захоплюються ЗОЖники.

У червоних фруктах містяться вищі рівні поживних речовин, званих флавоноїдами, зокрема антоціанінами. Ці сполуки надають червоним фруктам їхнього кольору і заспокоюють дію генів накопичення жиру. Насправді червоні кісточкові фрукти, такі як сливи і персики, мають фенольні сполуки, які модулюють експресію генів жиру.

авокадо

По-перше, плоди авокадо містять корисні для серця мононенасичені жири, які допомагають контролювати почуття голоду. Так, дослідження, проведене в журналі Nutrition Journal, показало, що учасники, які їли половину свіжого авокадо під час обіду, повідомили про зниження бажання перекусити протягом кількох годин на 40%. А це означає, що вони споживали менше калорій. По-друге, ненасичені жири, подібні до тих, що містяться в авокадо, перешкоджають накопиченню жиру на животі.

Йогурт

Йогурт є ідеальним варіантом у приведенні параметрів фігури до ладу. Результати останнього дослідження показали, що учасники, які з'їдали 500 грамів на день, а також скоротили загальне споживання калорій, втратили в середньому на 81% більше жиру на животі в порівнянні з тими, хто віддавав перевагу дієті без кисломолочного продукту.

У цьому списку – цілісні зерна, які можна їсти у вигляді каш, а й жувати у тому природному вигляді. Особливо гарні в цьому відношенні: овес, спельта, коричневий рис та гречка. Вони також мають додаткову перевагу в тому, щоб зупинити накопичення жиру навколо шлунка, знижуючи рівень інсуліну та кортизолу в організмі.

Введення насіння льону в раціон також є одним із ефективних способів позбавлення небажаних кілограмів.

Читайте також:

Ви їх бачите в холодильнику щодня: названі продукти, які найшвидше руйнують печінку

Вони є в будь-якому магазині: названі прості продукти, що продовжують життя

Краще від них відмовитися: названо 5 продуктів, які провокують здуття живота та неприємні звуки

Швидко зіпсуються або згниють: які продукти не можна зберігати поряд один з одним