Сьогодні, 27 жовтня, у православному календарі день пам'яті преподобного Нестора Літописця . Нестор Літописець був київським літописцем та письменником-агіографом, який жив у XI-XII століттях. Він був ченцем Києво-Печерського монастиря та автором "Житій святих князів Бориса та Гліба та Феодосія Печерського". Він також вважається укладачем або автором "Повісті временних літ", найстарішого літопису України, що описує історію Руської землі з найдавніших часів до 1110 року.

Церковне свято 27 жовтня – день пам'яті мучениці Капітолини.

Мучениця Капітоліна була християнкою, яка жила в Каппадокії у III столітті. Вона була дочкою авторитетного римського сенатора та другом відомого оратора Цицерона. За свою віру в Ісуса Христа вона була заарештована і піддана жорстоким тортурам. Вона не зрадила свого Господа і не погодилася принести жертву ідолам. За це вона була страчена мечем разом зі своєю подругою Еротієдою.

Прикмети 27 жовтня

  • Якщо протягом дня дме сильний вітер в один бік, найближчими днями підуть опади.
  • Вранці на деревах видно іній - вдень чекайте на мороз.
  • Якщо вранці туман – чекайте на відлигу.

Що сьогодні не можна робити

Цього дня категорично заборонено переїдати, краще обмежити себе у їжі, зібратися з думками та молитися. Інакше на вас чекають біди і навіть серйозні хвороби. Не можна давати обіцянки, які ви не зможете виконати. Якщо про них забути або просто не виконати, то найближчим часом на вас чекатимуть неприємності.

Що можна робити сьогодні

Якщо ви хочете отримати бажане, цього дня потрібно попросити про нього святих у повній тиші. Подумки помоліться, а потім подумайте про те, чого більше хочете.