Іран покращив свої безпілотні літальні апарати (дрони), роблячи їх менш помітними для радарів і, здається, тихішими. Можливо, такі дрони вже були використані в Україні. Оновлення техніки – це звичайна практика, але головне тут – це не шум, а здатність радарів помічати їх.

Як пояснив спікер Повітряних сил, війна - це час, коли дрони зазнають модернізації. Вони випробовуються в реальних бойових умовах, щоб визначити їх переваги та недоліки, і на основі цього досвіду їх удосконалюють. Головне, щоб радари могли помітити ці дрони та передати інформацію для їхнього знищення вчасно.

Необхідно зробити фюзеляж дронів менш помітним для радарів, тому використовуються спеціальні композитні матеріали. Це створює складнощі для протиповітряної оборони. Однак також надходить техніка із Заходу, яка допомагає точніше виявляти повітряні цілі.

Раніше спікер Повітряних сил згадав, що поява сучасних винищувачів F-16 в Україні дозволить українській авіації ефективніше чинити опір російській авіації на різних ділянках фронту, оскільки цей літак має різноманітні можливості.

Читайте також:

Соковито, ніжно та апетитно: рецепт лінивих голубців, приготовлених у молочному соусі

Їх лише три: названі знаки Зодіаку, яким дуже пощастить після місячного затемнення

Щоб не загробити машину: власникам дизельних машин розповіли, як швидко перевірити якість палива