Сьогодні, 29 жовтня, у православному календарі відзначається день пам'яті святої Анастасії Римлянки – християнської святої, яка жила в ІІІ столітті.

Детальніше про день 29 жовтня, його історію, традиції, прикмети та заборони читайте в нашому матеріалі.

Свята Анастасія Римлянка народилася у престижній римській сім'ї та здобула високу освіту. Однак вона вирішила присвятити своє життя служінню Богу і приєдналася до жіночого монастиря.

У монастирі Анастасія активно допомагала бідним та хворим, надаючи як матеріальну, так і духовну підтримку. У цей час християни зазнавали переслідувань, і одного разу Анастасію заарештували та привели перед начальником воїнів на ім'я Пров. Він наполягав на тому, щоб Анастасія зреклася своєї віри, проте вона не піддалася і стійко перенесла безліч тортур і мук.

Незважаючи на всі зусилля її переслідувачів, Анастасія не змінила своєї віри та відмовилася від Христа. У результаті, незважаючи на всі муки та страждання, їй було відрубано голову на знак непохитності своєї віри.

Свята Анастасія Римлянка залишила нам приклад сильної та міцної віри, яка долає всі труднощі та випробування. Її самовіддане служіння бідним і хворим є натхненням для нас, щоб допомагати іншим і проповідувати доброту та милосердя.

Прикмети 29 жовтня

Раптове каркання ворон 29 жовтня – ознака настання морозів.
Хмари 29 жовтня - провісники негоди.
Голуби, що протяжно кукують 29 жовтня - означає хорошу погоду.

Що не можна робити 29 жовтня

У день 29 жовтня заборонялося накривати стіл самі незаміжнім жінкам, оскільки, якщо таке зробить незаміжня дівчина 29 жовтня, вона ще рік залишатиметься незаміжньою. Також не рекомендується залишати дитину одного будинку 29 жовтня, оскільки вважається, що в цей період несприятливі сили можуть відвести його геть.

Що можна робити 29 жовтня

Жінки 29 жовтня викладали на свою шию корали з метою забезпечення успішного року. Наші пращури вірили, що такі прикраси відлякують негатив і негативну енергію.

Читайте також:

Ви про це сильно пошкодуєте: чому в жодному разі не можна витрачати гроші на день зарплати

Їх лише три: названі знаки Зодіаку, яким дуже пощастить після місячного затемнення

Адже це має значення: якого кольору має бути гаманець, щоб у ньому завжди водилися гроші