Для досягнення довгого та здорового росту волосся важливо сформувати певні звички, які сприяють цьому процесу. Включення в раціон продуктів, багатих на корисні речовини, відіграє ключову роль.

"Деякі поживні речовини, які особливо корисні для стимулювання росту, сили та густоти волосся, включають білок, вітаміни групи B, вітаміни C і D, жири омега-3, колаген, цинк, біотин, залізо, рибофлавін", - прокоментувала лікар Б'янка Тамбурелло .

Цинк

Загальновідомий імуностимулюючий мінерал, важливий для здоров'я шкіри та волосся. Дослідження підтверджують, що недостатність цинку пов'язана з проблемами алопеції або втратою волосся.

Вітамін C

Як антиоксидант вітамін С є надійним захисником клітин організму, включаючи волосяні фолікули. Крім цього, він сприяє синтезу колагену, що зміцнює волосся.

Омега-3 жирні кислоти

Ці цінні жирні кислоти сприяють природному сяйві шкіри та активізують ріст волосся. Навіть за шість місяців прийому добавок, які включають омега-3 та омега-6 жирні кислоти, спостерігається помітне зменшення випадання волосся та збільшення щільності локонів.

Білок та колаген

Білок є необхідним будівельним матеріалом для всіх структур організму, включаючи волосся. Ця життєво важлива поживна речовина сприяє активному росту волосся. Одним із ключових білкових компонентів, який відіграє особливу роль у здоров'ї волосся, є колаген — структурний білок, який є в організмі. Нещодавнє дослідження, проведене у 2022 році на тваринах, показало, що колаген сприяє здоровому зростанню волосся та допомагає запобігти випаданню.

Вітаміни групи В

Важливу роль у підтримці здоров'я волосся відіграють вітаміни групи В. Вони, включаючи фолієву кислоту, сприяють запобіганню випаданню волосся.

Вітамін D

Дослідження, проведене у 2016 році, показало, що низький рівень вітаміну D пов'язаний із збільшеним ризиком випадання волосся.

Залізо

Рівень заліза також відіграє у здоров'я волосся. Вивчення у цій сфері підтвердило, що низький рівень заліза найчастіше асоціюється з проблемами випадання волосся.

Вітамін А

Вітамін А є ключовим для розвитку волосяних фолікулів. Його наявність у раціоні сприяє покращенню здоров'я волосся.

Важливою умовою для зростання волосся є регулярне вживання таких продуктів у збалансовану дієту, що сприятиме загальному поліпшенню стану волосся, зниженню ризику випадання та сприянню їх росту: