Для отримання міцної та здорової розсади томатів досвідчені садівники проводять регулярне підживлення рослин. Залежно від мікроклімату в теплиці розсаду можна удобрювати від 4 до 6 разів за період її вирощування.

Докладніше про те, як виростити помідори розміром з кулак на підвіконні, читайте у нашому матеріалі.

Для підживлення розсади томатів зазвичай використовують багатокомпонентні мінеральні, органічні та органомінеральні добрива. Крім цього, фахівці рекомендують підгодовувати розсаду під корінь та по листку різними стимуляторами росту.

Одним з ефективних стимуляторів росту та коренеутворення є настій алое. Ця рослина, яка часто зустрічається в кімнатному квітникарстві, має унікальні властивості для будь-яких рослин.

Настій алое містить полісахариди, амінокислоти, смоли, мікроелементи, мінеральні солі, дубильні речовини, вітаміни та інші складні сполуки. Завдяки цим речовинам, водні витяжки з алое швидко активізують процеси росту і розвитку рослин, а також покращують стан ослаблених і сіянців, що витягнулися.

Крім того, настій алое є ефективним адаптогеном, який зміцнює фітоімунітет томатних кущів та підвищує їх стійкість до несприятливих факторів.

Щоб приготувати настій алое, потрібно взяти 1-2 нижні листки рослини, нарізати їх невеликими шматочками і залити 0,5 л води. Наполягати у темному місці при кімнатній температурі протягом 7 днів.

Проціджений концентрат розводять чистою водою у пропорції 1:2. Отриманий розчин можна використовувати для кореневих та некореневих підживлень.

Для кореневого підживлення розчин вносять під корінь розсади раз на тиждень. Для некореневих підживлень розчин розпорошують по листі розсади в ранковий або вечірній годинник. Перший раз обприскування проводять після появи на саджанцях першої пари справжнього листя.

Регулярне використання настою алое для підживлення розсади томатів дозволяє отримати міцні та здорові рослини з розвиненою кореневою системою.

Додаткові переваги використання настою алое:

  • Настій алое можна використовувати для підживлення всіх розсадних культур, а також кімнатних квітів.
  • Вже через добу після обприскування розсади настоєм алое сіянці виглядають міцнішими, потовщуються їх стебла, а листя стає більш насиченим кольором.

Настій алое - це ефективний та доступний стимулятор росту та коренеутворення, який можна використовувати для підживлення розсади томатів та інших рослин. Регулярне використання настою алое дозволить вам отримати добрий урожай томатів.

Читайте також:

Наступного року не буде врожаю: чим може бути небезпечним звичайний зол при добривах городу

Ви загробите свій город і клумбу: які рослини в жодному разі не можна удобрювати золою

Збирайте в пакет і не викидайте: навіщо досвідчені дачники зберігають шкірку від картоплі