Дачники часто зіштовхуються з рясним урожаєм картоплі, і після збирання виникає важливе завдання - зберегти плоди, щоб вони не псувалися. Однак, багато хто робить помилки, які можуть призвести до швидкого псування овочів. Фахівці рекомендують зберігати картоплю у прохолодному та темному місці. Ідеально підходять комори чи підвали.

Докладніше про те, з якими продуктами картопля починає проростати та гнити, читайте у нашому матеріалі.

Однак слід уникати зберігання картоплі в холодильнику або морозилці, оскільки низькі температури порушують її структуру, роблячи її м'якою та неїстівною.

Крім того, не всім відомо, що картопля не слід зберігати разом із цибулею. Цибуля виділяє газ етилен, який активізує процес дозрівання картоплі. Це може призвести до передчасної перезрілості та псування овочів. Крім цього, картопля є джерелом високого вмісту вологи, що негативно впливає на стан цибулі.

Тому картопля рекомендується зберігати окремо від інших продуктів, що містять багато етилену. До таких продуктів належать яблука, банани та помідори.

Максимально зберегти свіжість і якість картоплі допоможуть також спеціальні засоби зберігання, такі як сітки або пакети, які забезпечують вентиляцію та захист від світла.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете успішно зберегти врожай картоплі та насолоджуватися її смаком та користю протягом тривалого часу.

Читайте також:

Так робили наші діди: навіщо кладуть листя папороті в льох, де зберігається картопля

Не всі господині це знають: скільки насправді потрібно варити картоплю у мундирі

Їй можна отруїтися: названо 3 способи, які допоможуть визначити небезпечну картоплю

Не повторюйте цю помилку: чому картоплю перед варінням не можна класти в холодну воду