Історію сім’ї Глодан з Одеси у квітні 2022 року дізнались в Україні та світі. Ще б пак, 23 квітня російська ракета потрапила в Одесі просто у квартиру, де була молода жінка з донькою-немовлям та її мама — бабуся дівчинки. Родина загинула миттєво, в живих лишився лише батько. От тільки доля розпорядилась так, що його тримісячна донечка покликала і тата на небо.

Сьогодні, 5 листопада, через півтора року після трагедії, власник кондитерської, де працював Юрій Глодан, Олександр Яковенко написав:

"Юра - чоловік, батько, воїн, пекар та колега у проєкті Make My Cake … Сьогодні ми дізналися, що він загинув, захищаючи свою націю. Світла памʼять, людина з великим серцем".

Згодом загибель добровольця підтвердив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

"На Великдень 2022 російські терористи вбили його родину - тримісячну доньку, дружину та тещу. Після страшної втрати Юрій пішов до лав ЗСУ. Втративши найдорожче, він загинув, захищаючи нас із вами. Вічна пам’ять Герою та щирі співчуття рідним і близьким", - написав голова ОВА.

Виявляється, після прощання з тримісячною Кірою, її мамою Валерією та бабусею Людмилою, Юрій прийняв рішення піти служити у "Азов", звідки потім перевівся до 3-тьої Штурмової Бригади.

У квітні 2022 року чоловік зізнавався, що служба дається нелегко, адже професіоналізм вимагає часу та тренувань.

"Часу обмаль, ворог не чекає. Річ у тому, що тут війна, ми тут не траву фарбуємо під лінійку. Помилився — ти вже 300 чи 200. Дуже боляче втрачати побратимів, і прикро розуміти, що на його місці міг бути ти, або ти, власне, можеш бути наступним", – розповів тоді чоловік "Суспільному".

Юрій Глодан загинув в бою. Його тіло впізнали по хрестику.

Згадуючи трагічний день, коли Юрій втратив сім'ю, Олександр розповідає, що Великдень у 2022 році був першим вихідним кондитера. Чоловік проводив час з сім'єю, вийшов в магазин, а коли повернувся – "його світ був зруйнованим".

Нагадаємо, 23 квітня 2022 року в Одесі від ракетного обстрілу російських військ загинули восьмеро людей, 18 отримали поранення.

Читайте також:

Зеленський дав відповідь на гучну статтю Залужного щодо ситуації на фронті: що сказав президент

"Це я живіт не втягувала": дружина Віктора Павлика вирішила роздягнутися та показати свої "цукіні" в купальнику

День ангела 5 листопада: хто сьогодні святкує іменини. Список імен