Уявити своє життя без праски у сучасному світі складно. Ще б пак, даний пристрій дозволяє упорядкувати речі, позбавивши їх від складок і заломів. При цьому прасування проходить у рази швидше, ефективніше та зручніше завдяки функції подачі пари та води. І тут дуже важливо звернути увагу на такий аспект, яку воду можна заливати у праску.

І правда, при експлуатації у прасці рідини поганої якості або непридатної рідини, незабаром у прасці з'явиться накип і пристрій втратить свої функціональні можливості, і навіть може вийти з ладу. Також ще один наслідок використання "поганої" води - утворення плям на одязі після прасування. Щоб цього не сталося, необхідно знати, як користуватися праскою з парою, а саме, яку воду можна заливати в праску.

Так, використовуючи парову праску, необхідно заливати в неї відфільтровану воду, або розведену дистильовану або демінералізовану воду, обов'язково дотримуючись правильних пропорцій. В іншому випадку поломки праски не уникнути.

важливо!

  • Не можна використовувати у прасці дистильовану воду, оскільки її випаровування виконується повільно, а це може призвести до того, що силіконове покриття всередині праски почне плавитися.

Найбільш безпечний та зручний спосіб – використання фільтрованої води. Це лідер зі списку рідин для використання у прасці з опцією пари. Щоб отримати фільтровану воду, підійдуть будь-які фільтри для очищення питної води в побутових умовах.

важливо!

Використовуючи очищену воду з фільтра для експлуатації праски, можна надовго зберегти його функціональні можливості, забезпечивши при цьому тривалий термін експлуатації, не зіткнувшись з такими неприємностями, як накип та плями на тканині.

Якщо всередині праски вже утворився накип, то допоможе лимонна кислота.

Необхідно наповнити ємність 300 мл теплої води і розчинити в ній столову ложку лимонної кислоти. Далі перелийте розчин у праску і увімкніть пристрій, щоб він нагрівався.

Коли температура досягне "робочої", потрібно почекати кілька хвилин і, натискаючи кнопку випуску пари, як слід прочистити всі отвори.

Накип, зрозуміло, виходитиме через підошву. Поки вона перебуває в розм'якшеному стані, зітріть її чистою серветкою і можете милуватися праскою - буде як новенький.

Читайте також:

Як ефективно погладити м'яті речі не використовуючи праску

Як почистити праску в домашніх умовах, залежно від покриття. Прості хитрощі

Держслужбовців уже попередили: кому потрібно готуватися до скасування премій

Зеленський дав відповідь на гучну статтю Залужного про ситуацію на фронті: що сказав президент