Сили оборони України провели успішну атаку по тимчасово окупованій Керчі 4 листопада, результатом якої стала поразка одного з передових кораблів Чорноморського флоту Росії – "Аскольд". Це судно було оснащене крилатими ракетами "Калібр".

Докладніше про те, що Сили оборони завдали удару по найсучаснішому військовому кораблю Росії, інформує Обозреватель.

Факт поразки мети підтверджено командувачем Повітряних сил ЗСУ Миколою Олещуком. Раніше він опублікував відео, яке показує паніку російських військових під час атаки українських збройних сил на військові об'єкти окупантів у Криму.

У своєму коментарі ввечері в суботу генерал-лейтенант висловив сподівання, що "Аскольд" вирушив на дно разом із "Москвою", російським ракетним крейсером, який був знищений ЗСУ 13 квітня 2022 року.

Нагадаємо, що тоді у мережі поширилися відомості про те, що захисники України вразили ракетними ударами суднобудівний завод окупантів "Затока" у Керчі. Повідомлялося, що щонайменше малий ракетний корабель "Аскольд" проєкту 22800 "Каракурт" отримав пошкодження.

Незважаючи на очікування офіційного підтвердження результатів, Олещук спочатку подякував пілотам тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ за успішні удари крилатими ракетами по інфраструктурі російського заводу. Він зазначив, що одна з цілей атаки була одним із передових кораблів Чорноморського флоту РФ - носієм ракет "Калібр".

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у ході телемарафону 5 листопада наголосив, що російський корабель "Аскольд" не встиг взяти участь в активних бойових діях. Він зазначив, що судно перебувало на етапі завершення випробувань, аби згодом використовуватись у ворожих акціях проти України.

Читайте також:

Учасник "Битви екстрасенсів" розповів, коли в Україні настане мир: доведеться терпіти

Путін рве і метає: у Росії зганьбилися з випробуванням "ракет судного дня". Що відомо

Вижити не було шансів: відомий депутат на Mercedes збив 18-річну дівчину