Досвідчені господині знають, що дуже важливо мати стратегічний запас цибулі на зиму. Ще б пак, в сучасній кулінарії цибуля міцно займає позицію базового інгредієнта для класичних рецептів. Ось тільки зберігання цибулі в умовах міської квартири завдання нелегке.

І справді, цибуля може без проблем лежати протягом усієї зими, але за умови дотримання певних правил, а також вибору відповідного місця та вибору сорту.

Так, оптимальні умови зберігання цибулі – постійна температура повітря в межах 7-13 градусів тепла. Рівень вологості повітря 65-70%. Підходить для цього добре провітрюване, темне та тепле приміщення, як комора, льох, гараж.

Якщо ж комори або підвалу немає, то на цей випадок є дуже цікавий спосіб зберігання цибулі в міській квартирі. Для цього знадобляться паперові пакети та звичайне борошно.

Візьміть паперові пакети і вистеліть дно тонким шаром борошна, яке діє як природний поглинач вологи. Саме борошно допомагає запобігти надлишку вологи та подальшому гниття.

Почніть укладати цибулю в пакет. Слідкуйте, щоб між кожною цибулею було достатньо місця для забезпечення достатнього потоку повітря. Заповніть пакет шаром цибулі, злегка присипте борошном. Цей шар борошна діє як додатковий поглинач вологи та допомагає створити бар'єр проти накопичення вологи. Якщо у вас великий врожай цибулі, ви можете створити кілька шарів в одному пакеті.

Просто чергуйте шари цибулі та борошна. Не забудьте ретельно запечатати пакет, щоб запобігти попаданню вологи. Поєднання розпушувача та борошна створює мікросередовище всередині паперового пакету, несприятливе для зростання плісняви ​​та бактерій, що викликають гниття.

Борошно та розпушувач працюють разом, щоб поглинути зайву вологу, яку цибуля може виділити природним шляхом, запобігаючи її вогкості та гниття. Цей метод також зводить до мінімуму можливість передчасного проростання цибулі під час зберігання.

Читайте також:

Не викидайте лушпиння від цибулі: в чому її користь і як вона може допомогти в будинку

Ніжніше ви не куштували: рецепт соковитої скумбрії в банці з цибулею та морквою, яка готується в духовці

Вам допоможе звичайна цибуля: якраз і назавжди позбутися тарганів. Перевірені народні хитрощі

Старовинний перевірений метод: як зберігати цибулю, щоб вона не виростала аж до весни