Нафтогаз, газова компанія України, наголошує на важливості регулярної передачі показань газових лічильників, навіть якщо нині в будинку ніхто не проживає.

Про це пише «rbc»

Дуже важливо надавати показання газового лічильника щомісяця. Це потрібно робити незалежно від того, чи проживає хтось у квартирі чи газ активно не використовувався. Якщо цього зробити, можуть виникнути проблеми з виставленням рахунків.

"Важливо! Передавати показання лічильника необхідно навіть якщо ви тимчасово не проживаєте у приміщенні та не користувалися газом", - йдеться у повідомленні.

Якщо показання лічильників не надано, постачальник газу, чи то муніципальний чи регіональний газовий оператор, може розрахувати споживання газу на основі «планового щомісячного обсягу споживання». Це може призвести до неточностей у розрахунках.

"Щоб уникнути цього, передавайте щомісяця фактичні, незмінні показання лічильника", - додають фахівці.

Власник нерухомості не єдиний, хто має право передавати свідчення лічильників. Інші особи, наприклад, родичі або орендарі, також можуть надати ці свідчення.

Підтвердження за допомогою міжнародних номерів.

Нафтогаз запровадив можливість підтверджувати свідчення лічильників за міжнародним номером телефону.

При наданні показань лічильника з'явилася можливість вказати тип контакту:

Власник.

Мешканець.

Родич.

Співвласник.

Ціни на газ в Україні.

На період воєнного стану в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на газ, опалення та гарячу воду. На даний момент ціни на газ такі:

Для населення загалом: 7,96 гривні за куб.м.

Для теплоенергетичних підприємств: 7,42 гривні за куб.

Споживачам газу в Україні важливо бути в курсі цих процедур та тарифів, щоб забезпечити точний розрахунок та уникнути непередбачених проблем із споживанням газу.

Читайте також:

Путін їм пишався: Сили оборони завдали удару по найсучаснішому військовому кораблю Росії

Продають навіть на вулиці: названо популярний осінній фрукт, який допомагає уникнути сивини

Все станеться з точністю навпаки: чому не можна піднімати тости за успіх і за успіх