Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив стурбованість щодо майбутньої зими, передбачаючи її труднощі. Він наголосив, що військова допомога з боку партнерів, особливо Німеччини, може мати істотне значення.

Про це повідомляє «telegraf»

Хоча ракети «Таурус» можуть дати цінну перевагу, Кулеба зазначив, що Берлін навряд чи постачатиме таке озброєння.

В інтерв'ю Welt він заявив: "Ми готуємося до найжахливішої зими в історії. Тому ми закриємо очі на те, що не отримаємо Taurus, якщо отримаємо системи ППО. Ми намагаємось захистити наші електростанції краще. Але росіяни вчаться. Вони ще раз перевірять нашу витривалість своїми ракетами".

Кулеба зазначив, що Київ все ще веде переговори щодо забезпечення німецьких ракет, і наголосив, що Берліну не слід упускати з уваги істотні зміни, які відбулися у сфері постачання озброєнь в Україну. Він також наголосив, що попри конфлікти в інших частинах світу Україна залишається важливою для Європи.

Щодо крилатої ракети «Таурус», то це спільний проект оборонних підприємств Німеччини та Швеції. Хоча вона має деяку схожість з франко-британською ракетою Storm Shadow вона є незалежним продуктом зі своїми унікальними характеристиками.

Примітно, що ракета Taurus оснащена двома боєголовками: перша призначена для подолання значних перешкод на своєму шляху, таких як дорожнє покриття чи опори мостів, а друга боєголовка завдає точного основного удару.

Читайте також:

Якою має бути ваша зарплата, щоб отримувати пенсію у 5 тисяч гривень

Українцям розповіли, чи потрібні чеки для компенсації вартості ремонту, зробленого власним коштом

Не повторюйте цю помилку: що станеться із праскою, якщо в неї постійно заливати звичайну воду