Сили оборони України вже розміщують замовлення на новітні українські безпілотники, призначені для їхньої оперативної потреби. Україна розпочала серійне виробництво нового безпілотника-камікадзе із вражаючою дальністю польоту до 1000 кілометрів, порівнюючи його з іранським безпілотником Shahed-136.

Про це пише «ТСН»

Про це в інтерв'ю "Економічній правді" розповів генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін. Він підтвердив, що серійне виробництво цього дрону дальньої дії ведеться в Україні за участю міжнародних партнерів, хоча з міркувань безпеки він не розкрив конкретні місця виробництва.

Сметанін наголосив на значущості цих дронів.

Він сказав: "Виробляється. Зокрема, в кооперації з іноземними партнерами. Де саме – я розповідати не буду з міркувань безпеки. Головне, що вони літають і вибухають, а Сили оборони їх замовляють. Адже це здорово!".

Відповідаючи на запитання про схожість із іранським "Шахед-136", він зазначив, що Україна може похвалитися численними державними та приватними виробниками.

"В Україні багато державних та приватних виробників. У нас є аналог "Шахеда", а є й потужніші моделі, тому що "Шахеди" так далеко не літають. Ми зараз зосередилися на виробництві більш складних та дорогих проектів з високими характеристиками", – заявив експерт.

Хоча аналог «Шахеда» існує, Україна зараз концентрує свої зусилля на більш складних та високопродуктивних проектах безпілотників, у тому числі із ще більшими можливостями та дальністю дії.

Читайте також:

Допоможе звичайна гірчиця: як швидко відмити посуд до ідеального блиску. Про миючі засоби ви забудете

День ангела 6 листопада: кого сьогодні вітають із іменинами. Список імен

Путін їм пишався: Сили оборони завдали удару по найсучаснішому військовому кораблю Росії