З настанням холодів та настанням сезону червоного вина важливо враховувати вплив алкоголю на ваш сон. Хоча один келих вина ввечері не може суттєво порушити ваш відпочинок, ситуація змінюється за надмірного споживання.

Американська журналістка Сара ДіДжуліо, яка пише для The Huffington Post, підкреслює одностайність експертів у тому, що відмова від звички пити перед сном є життєво важливим кроком на шляху до покращення якості сну.

Про це пише «nv»

За словами Томоті Роєрса, директора з досліджень у Дослідницькому центрі розладів сну лікарні Генрі Форда в Детройті, алкоголь може спочатку викликати у вас сонливість, допомагаючи заснути, але, як правило, призводить до більш частих нічних пробуджень.

«Спочатку може здатися, що від алкоголю з'являється сонливість, через що заснути стає легше, але закінчиться все тим, що ви частіше прокидатиметеся серед ночі», – каже фахівець.

Шкідливий вплив алкоголю на сон обумовлено його здатністю прискорювати настання сну з подальшим придушенням фази сну REM (швидкий рух очей), яка відіграє вирішальну роль у консолідації пам'яті. Результатом часто є денна втома та дратівливість, а також порушення режиму сну.

Крім того, щойно організм засвоює алкоголь, він викликає зворотний ефект сну в другій половині ночі, що призводить до ще більших порушень сну. По суті, передбачувана користь алкоголю для поліпшення сну в ранні години ночі нейтралізується неспокійним сном у пізніші години.

"Аналогічний ефект буде і в тому випадку, якщо ви вип'єте склянку посеред дня", - продовжує Діджуліо.

Крім цього, Іршаад Ебраїм, директор Лондонського центру з вивчення сну, сказав: "Ефект зміцнення сну в першій половині ночі компенсується неспокійним сном у другій".

Читайте також:

Продають навіть на вулиці: названо популярний осінній фрукт, який допомагає уникнути сивини

Все станеться з точністю навпаки: чому не можна піднімати тости за успіх і за успіх

Вони вам за це віддячать великими суцвіттями: як правильно поливати орхідеї в холоди та взимку