Стало відомо, що під Києвом удома від вибуху гранати загинув помічник Залужного.

Про це повідомляє Нацполіція.

"У селі Чайки вдома внаслідок необережного поводження з боєприпасами загинув 39-річний військовий. Його 13-річного сина тяжко поранено, його госпіталізували", - сказано в офіційному повідомленні.

Після отримання повідомлення про вибух, поліція терміново прибула на місце події.

При огляді квартири загиблого, поліція виявила ще п'ять цілих гранат.

Вже відомо, що загиблий військовий – Геннадій Честяков, який був помічником головнокомандувача Валерія Залужного.

За даними МВС України, НП сталася у селі Чайки під Києвом. Попередньо, 39-річний майор Геннадій Чистяков відзначав день народження та загинув внаслідок необережного поводження з боєприпасом, його 13-річного сина тяжко поранено.

Під час вибуху будинку також перебували дружина та дочка військовослужбовця, вони не постраждали.

За словами дружини, чоловік прийшов із подарунками у день народження. Під час відкриття одного з них стався вибух. Ймовірно, це була коробка з пляшкою та чарками.

Цікаво, що знайдені гранати були офіційно передані Україні від Німеччини. Саме тому в соцмережах уже розповсюджується думка, що офіційну військову допомогу від Німеччини було використано для вбивства найближчого оточення Головнокомандувача.

Загибель свого соратника та друга підтвердив Залужний особисто – за його версією могло спрацювати СВУ в одному із подарунків.

Залужний зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення Геннадій був для нього надійним плечем і повністю присвятив своє життя ЗСУ та боротьбі з російською агресією.

Поки що обставини смерті військового встановлює українське слідство.

Поліція почала розслідувати цю справу за статтею 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами).

Читайте також:

«Шахеди» нервово курять осторонь: Україна запустила у виробництво унікальні дрони

Помста росіян: Софія Ротару може втратить свою нерухомість через підтримку українців

«Україну чекає жахлива зима»: влада зробила попередження і попросила про допомогу