"Нафтогаз" України активно закликає споживачів звернути увагу на колір полум'я у своїх газових побутових приладах, наголошуючи, що воно має бути виключно блакитним.

Докладніше про те, для чого потрібно перевірити колір вогню у конфорці й що за цим стоїть, інформує "Нафтогаз" у мережі Telegram.

У разі відхилень від цього стандарту компанія рекомендує звертатися до газової служби для перевірки та усунення можливих проблем.

Нафтогаз роз'яснює, що поширена думка про те, що газ поганої якості горить жовтим чи червоним полум'ям, є міфом. Колір полум'я свідчить про недостатній вміст кисню або неповне згоряння газу через неправильне регулювання або забруднення пальника газового приладу.

Можливі причини неблакитного полум'я в газових приладах включають неправильне регулювання подачі повітря в пальник, забруднення сопла пальника, нестачу кисню в приміщенні або недостатній тиск газу.

Компанія наголошує, що у разі спостереження відмінного від блакитного кольору полум'я, не слід самостійно втручатися у роботу газових приладів. Втручання без належних знань та досвіду може бути небезпечним і призвести до витоку газу, пожежі або отруєння. Рекомендується звернутися до служби газу для діагностики та усунення можливих проблем.

Низький тиск у газовій системі відноситься до компетенції облгазів, які займаються усуненням аварійних ситуацій та ремонтом розподільчих мереж. Для виклику служби газу єдиний телефон – 104.

Читайте також:

Вводитимуться спеціальні бали: українцям розповіли, як почнуть нараховувати пенсії

Можна потрапити на 41 тисячу штрафів: українцю виписали величезну суму після газової перевірки

Пенсію можуть скоротити відразу на 50%: кого це торкнеться і чого очікувати