Зберігання вершкового масла без охолодження - цікава тема, особливо коли йдеться про домашнє вершкове масло. Хоча ідеальний сніданок часто включає в себе хрумкі французькі тости з багету з вершковим маслом, що тане, виникає питання: чи завжди зберігати масло в холодильнику?

Відповідь залежить від сорту олії. Домашню олію, виготовлену зі свіжих непастеризованих вершків або молока, слід зберігати в холодильнику. При кімнатній температурі може швидко зіпсуватися через активного розвитку бактерій з його поверхні.

Однак продукти, які продаються в магазинах під виглядом вершкового масла, зазвичай виготовляються з пастеризованого молока, що робить їх більш стійкими до зростання мікробів. Зберігання купленого в магазині вершкового масла при кімнатній температурі може бути прийнятним, оскільки воно знижує ризик псування.

Це особливо актуально для продуктів з низьким вмістом білка та вуглеводів, оскільки ці компоненти можуть служити їжею для бактерій та плісняви, пояснює дієтолог та експерт з безпеки харчових продуктів Брі Белл.

Для тих, хто цікавиться, як зберігати масло без холодильника протягом тривалого періоду, є цікавий метод, який використовується у Франції з 19 століття і залишається актуальним до сьогодні.

Французька маслянка складається з кришки з олією та підносу з підсоленою водою. Занурюючи масло в підсолену воду, ви можете зменшити вплив на нього кисню, що допомагає запобігти окисленню.

При регулярній заміні води олію можна зберігати таким чином близько місяця.

Цей метод може бути варіантом збереження свіжого масла при кімнатній температурі без необхідності охолодження, а також збереження його смаку і текстури.

Якщо ви не використовуєте французьку маслю, вершкове масло не можна зберігати при кімнатній температурі більше 7 днів, так як воно може гірчити і псуватися.

Читайте також:

Так роблять італійці: що додати в каструлю, щоб макарони ніколи не злипалися

Результат відчується відразу: для чого багато господинь кладуть звичайну фольгу під батареї

Ви дуже ризикуєте: чому в жодному разі не можна кип'ятити воду вдруге