Коли мова йде про вибір яєць, досвідчені домогосподарки виявили кілька важливих моментів, на які варто звернути увагу на купівлю цього невід'ємного продукту.

Насамперед оглядай термін придатності. Якщо температура довкола коливається від 0 до +20 °C, ти можеш розраховувати на свіжість протягом 25 днів. У той час як при температурі від 0 до -2 ° C яйця залишаються цілком їстівними протягом 90 днів. Слід пам'ятати, що термін придатності митих яєць обмежений лише 12 днями.

Не менш важливо уникати зберігання яєць у холодильнику поблизу продуктів з інтенсивним запахом, таких як риба. В іншому випадку яйця можуть "підхопити" цей запах, що, безумовно, не додасть приємності у використанні.

Якщо ти хочеш бути на крок попереду і не піддатися хитрощі торговців, зверни увагу на розмір яєць. Іноді вони різняться, що може свідчити про можливу заміну дешевших яєць більш дорогими. Також варто перевірити, як вони лежать у впакуванні. Птахофабрики розкладають їх гострою стороною донизу і круглим краєм догори. Якщо ти помітиш яйця у зворотному положенні, це може бути ознакою підміни. Пам'ятай про ці деталі, і твої покупки яєць завжди будуть осмисленими та вдалими.

Читайте також: