Якщо вірити статистиці, то приблизно половина дітей у ранньому віці переживає ту чи іншу травму. Для більшості травматична подія залишається непоміченою, але для деяких дітей вона може мати наслідки на все життя. Стрес, який відчувають навіть новонароджені, згодом може позначитися на психічному та фізичному здоров'ї.

Мало хто зі споживачів знає, але щороку комісія незалежного агентства перевірки споживчих товарів CPSC відкликає від 400 до 450 дитячих товарів, які є небезпечними для життя. Проте є речі у кожного в будинку, які однозначно шкодять життю та здоров'ю дітей.

Металеві прикраси

Чи то прикраси для дітей (намиста, кільця чи браслети), чи ялинкові прикраси у вигляді металевих гірлянд — неважливо, всі вони небезпечні. Справа в їхньому складі. Прес-секретар CPSC Скотт Вольфсон розповів, що багато таких прикрас містять свинець і кадмій.

Дрібні магніти

Не секрет, що діти люблять засовувати до рота все, що бачать — дай їм волю, вони з'їдять і паски з піску, які роблять на дитячому майданчику. І магніти особливо небезпечні - їх легко проковтнути без жодного болю. Особливо небезпечні магніти з неокуба – дрібні кульки, які можна легко запхати хоч до носа, хоч до рота.

Високі стільці

Кількість падінь дітей із стільчиків для годування вражає. Тому потрібно вибирати стілець з якісною фіксацією та невисокими ніжками. А ще експерти радять ставити стільці для годування під стіною. І, звісно, контролювати кожен рух чада.

Комоди

Діти люблять підкорювати нові висоти за допомогою комодів чи шаф. Особливо коли на одній із полиць лежить його іграшка — тоді дитину не зупинити. На жаль, часто комоди падають на дитину через її вагу або полицю, яка випадково висунеться і, знову ж таки, переважить комод. Тому шухляди потрібно заклеювати скотчем, зав’язувати – робити все, щоб дитина їх не могла відкрити. Оптимальний варіант – прикрутити комод до стіни.

Слінги

Багато мам люблять цей пристрій — воно допомагає бути з малюком навіть під час активної діяльності. Але важливо стежити, щоб дихальні шляхи немовляти були відкриті — інакше воно задихнеться. Для цього просто розташуйте дитину вище своїх грудей.

Читайте також:

Перелік пільг, які можуть одержувати діти українських військових

Не викликайте лиха: чому маленьких дітей ні в якому разі не можна підкидати вгору

Навіть вивозять дітей до Карпат: українцям пропонують нову гуманітарну допомогу. Як оформити та хто може претендувати

Пенсіонери можуть відсудити у дітей їхні доходи до кінця життя: як це зробив простий літній українець