Поки більшість людей у ​​світі ще під враженням від нещодавньої презентації iPhone 15, Apple вже повним ходом працює над спадкоємцями, які будуть представлені восени 2024 року. За ранніми витоками, iPhone 2024 мають вийти дуже цікавими, адже Applе, зважаючи на все, планує представити шанувальникам кардинально оновлені моделі.

Так, за даними Маджин Бу, відомого інсайдера з Китаю, iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max можуть мати більший розмір дисплея. iPhone 16 Pro може отримати дисплей розміром приблизно 6,3 дюйми, а iPhone 16 Pro Max матиме дисплей розміром близько 6,9 дюйми.

Панелі для iPhone 16 та iPhone 16 Plus збираються виробляти за технологією LTPO OLED. Постачальником для них може бути китайська BOE – проте компанії ще потрібно підвищити якість своєї продукції, оскільки у випадку з iPhone 15 та 15 Plus за якість на смартфонах відповідав Samsung.

Але найголовніше, що потрібно знати про моделі iPhone 16, так це те, що Apple з 2019 року працює над розробкою власного чіпа модему та антени, які дозволять їй відмовитися від постачання компонентів компаній Qualcomm та Broadcom. Перші модеми 5G, розроблені Apple, можуть дебютувати саме у моделях iPhone 16 у 2024 році.

Крім того, у наступному поколінні iPhone замість технології Dynamic Island використовуватиметься більш звичний для користувачів смартфонів круглий виріз у екрані під "фронталку". Щоправда, не зовсім зрозуміло, де в такому разі розміщуватимуться датчики Face ID – ймовірність повної відмови від системи розпізнавання обличчя найближчими роками мінімальна.

На думку експертів, моделі iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max, які з'являться наступного року, повинні мати підтримку Wi-Fi 7 та оновлений 48-мегапіксельний надширококутний об'єктив, що призведе до покращення якості фотографій під час зйомки в режимі 0,5х, особливо в умовах низького освітлення.

Інсайдер Маджин Бу у своїх соціальних мережах розповів, що головна зовнішня зміна нового смартфона полягатиме у блоці камер. У флагманському iPhone 16 Pro, найімовірніше, з'явиться одразу шість камер, дві з них розроблені спеціально для створення просторових фото та відео. Отриманий контент буде доступним для перегляду на гарнітурі Apple Vision Pro у 3D.

Він пояснив, що це попередня інформація. Яким точно вийде iPhone 16, зараз невідомо.

До речі, очікується, що iPhone 16 може сильно подорожчати порівняно з iPhone 15. Незважаючи на збільшення витрат на виробництво, Apple цього року не підвищувала ціни на жодну зі своїх моделей iPhone і фактично сама "заплатила за апгрейд". Тому в 2024 році компанії доведеться переглянути прайс-лист.

Читайте також: