Багато хто з нас звикли мити продукти перед тим, як приступити до їх використання або приготування. Однак важливо розуміти, що не всі продукти вимагають ретельного очищення. Давайте розглянемо кілька категорій продуктів та рекомендації фахівців щодо їх очищення.

М'ясо: Експерти стверджують, що миття м'яса, особливо курки, може збільшити ризик отруєння. У процесі миття та обробки бактерії з поверхні м'яса можуть поширитись на робочі поверхні, такі як раковина та дошка. Виняток становлять випадки, коли ви готуєте м'ясо за високої температури, що допомагає знищити бактерії.

Фрукти, овочі, зелень Зелень, придбана в супермаркеті та поміщена в упаковку, зазвичай вже пройшла етап миття. Тому уникайте додаткового очищення, щоб не погіршити її якість. Те саме стосується порізаних овочів і фруктів з упаковки. Однак, якщо ви купуєте свіжі продукти на ринку або без упаковки, рекомендується провести процедуру миття.

Яйця: Багато хто звикли мити яйця перед використанням, але це може бути не найкращою ідеєю. Шкаралупа яєць вже захищена плівкою, що запобігає проникненню бактерій. Якщо все-таки вирішите мити яйця, використовуйте спеціальний розчин, щоб запобігти можливому проникненню бактерій через шкаралупу. Важливо пам'ятати, що після миття яйця слід зберігати у холодильнику трохи більше 12 днів.

Чи можна мити продукти із милом?

Під час миття продуктів важливо відмовитися від використання мила або миючих засобів. Ці засоби містять хімічні речовини, які можуть залишатися на продуктах і потім потрапити до організму. Для ефективного очищення достатньо промивати продукти під проточною водою. Якщо продукти сильно забруднені, можна використовувати чисту щітку або губку для більш ретельного очищення.

Читайте також: