Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України проводили обшуки у народного депутата Олександра Дубинського у справі про державну зраду.

Про це повідомляє Ліга із посиланням на своє джерело у правоохоронних органах.

Пізніше СБУ розповіла, що Служба безпеки та ДБР зібрали докази державної зради з боку народного депутата України, який здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь Росії.

"За матеріалами слідства він мав позивний "Буратіно" і входив до складу злочинної організації, сформованої головним управлінням генштабу збройних сил Росії (відоме як ГРУ).

Основне завдання цієї організації – розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація нашої держави на міжнародній арені. За це учасники угруповання одержували гроші від військової розвідки Росії.

За наявними даними, фінансування мережі сягало понад 10 млн. американських доларів", - наголошується в повідомленні СБУ.

У рамках досудового розслідування було задокументовано, що фігурант розповсюджував фейки про найвище військово-політичне керівництво нашої держави. Один із прикладів дезінформаційної роботи – поширення фейків про нібито втручання українських чиновників у президентські вибори у США у 2019 році.

Для «розгону» проросійських наративів він брав участь у відповідних прес-конференціях.

Встановлено, що злочинну організацію було створено заступником начальника російської гри Володимиром Алексєєвим як агентурну мережу, яка діяла у столиці України.

Операційним керівництвом ворожої групи з території Росії займався його заступник Олексій Савін.

Читайте також:

Якщо набридла звичайна картопля: рецепт картопляних гнізд із фаршем, сиром та овочами

Краще його не включати: названо причину, через яку режим швидкого прання може загробити пральну машинку

Його можна розтягнути на весь тиждень: названо фрукт, який допомагає дуже швидко заснути