Місцева влада Херсонської області інформує про трагічну обстановку у низці населених пунктів, розташованих на лівому березі Херсонщини, які виявилися позбавленими своїх мешканців через нещодавні військові події. У своїй заяві мер Нової Каховки Володимир Коваленко наголосив, що село Корсунка тепер стало майже примарою, оскільки після затоплення туди практично ніхто не повернувся, а на його території виявлено значну кількість пошкодженої російської військової техніки.

Схожа ситуація розгорнулася і в Олешківській громаді, яка також опинилася під російською окупацією. Тетяна Гасаненко, начальниця Олешківської державної адміністрації, висловила занепокоєння у зв'язку зі спустошенням таких населених пунктів, як Підстепове, Кринки та Нечаєве. Вона також підкреслила складність ситуації в Піщанівці, де відсутній зв'язок з жителями, і з побоюванням зазначила, що кількість людей, що залишилися, там вкрай неясно.

"На початок повномасштабного вторгнення Росії Олешківська територіальна громада налічувала майже 40 тисяч населення, зараз, за ​​дуже умовними підрахунками, там залишилося не більше 9 тисяч. У самих Олешках з 20 тис. населення залишається близько 3 тисяч. За іншими деякими населеними пунктами жителів можна перерахувати на пальцях однієї чи двох рук" - розповіла Гасаненко.

Уся ця ситуація свідчить про серйозні труднощі, з якими стикаються місцеві жителі внаслідок воєнних дій у регіоні.

Читайте також: