Ранок 17 листопада в Смоленську затьмарили гучні вибухи поблизу місцевого авіазаводу, що спеціалізується на виробництві ракет. Столичні жителі не могли не звернути увагу на незвичайні події, і багато хто з них висловив припущення, що авіазавод знову зазнав нападу.

Влада Росії оперативно видала заяву про те, що відбулася атака "українських безпілотників", і стверджували, що вони успішно відбили цей наліт. Однак серед місцевих жителів з'явилися сумніви щодо цієї версії подій. Підштовхуючим до цих сумнівів став факт направлення пожежних машин до авіазаводу, що мало на увазі можливі пожежі чи інші надзвичайні ситуації.

Очевидці описують три сильні вибухи, відчутні настільки, що деякі будинки навіть "затряслися". Потім над авіазаводом помітили яскравий спалах, який створив додаткові тривожні моменти.

Місцеві жителі також свідчили про те, що у напрямку авіазаводу рухалися пожежні машини, що викликало у них занепокоєння та навіть паніку. Деякі смоляни почали обговорювати можливість евакуації із міста у разі тривалого продовження "бомбардувань".

У соціальних мережах жителі висловлювали свої погляди: "На Автозаводській виразно чутно вибух було, авіаційний, напевно, знову бомбардують", "Знову Покровку перекриють, мабуть", "Їдь із Автозаводськой", "Вчимося жити в нових життєвих реаліях, товариші... ".

Представники влади Смоленська стверджували, що вранці 17 листопада російська протиповітряна оборона та засоби радіоелектронної боротьби збили кілька українських безпілотників. За їхніми даними, інцидент не спричинив постраждалих, і на місцях події вже працюють оперативні служби.

Міністерство оборони Росії повідомило, що було зафіксовано три безпілотні апарати. При цьому про вибух у районі авіазаводу офіційні представники мовчать, залишаючи питання про його причини без відповіді.

Читайте також: